Over Floortje en dit kookboek

Hoi, ik ben Floortje

Wat leuk dat je mijn kookboek wilt kopen! Ik hoop dat je geniet van mijn recepten en dat ze je helpen je goed te voelen. Ik heb zelf ontzettend veel plezier gehad in het bedenken en fotograferen van de gerechten en vind het fantastisch om ze met je te delen! 

Van koolhydraatarm dieet naar leefstijl

Ruim 7 jaar geleden begon ik met een koolhydraatarme leefstijl. In eerste instantie om een paar kilo te verliezen, nu vooral om op gewicht te blijven en belangrijker nog: lekker in mijn vel te zitten. Hoewel koolhydraatarm eten nu ontzettend populair is, waren er toen ik startte nog maar weinig lekkere (en makkelijke) recepten. Daarom besloot ik zelf te gaan experimenteren en ontdekte ik dat ik het fantastisch vond om recepten te bedenken.

Van website naar kookboek

Deze recepten begon ik na een tijdje te verzamelen op mijn website: flowcarbfood.nl. Wat begon als hobby-projectje, groeide uit tot een populaire website met recepten, maar ook weekmenu’s en blogs. Ontzettend leuk om mijn passie met zoveel mensen te kunnen delen!

Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook een kookboek had, of anders misschien een kookboek kon aanraden. Een eigen kookboek had ik nog niet, en ik merkte dat de kookboeken die er al wel waren, niet aansloten op mijn wensen.

Zo ontstond dit kookboek: een boek vol met koolhydraatarme recepten die ik zelf het liefst eet. Voor elke dag: van ontbijt tot toetje en van hartig tot zoet. De recepten zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook makkelijk en snel. En, heel belangrijk: je hebt er geen gekke of dure ingrediënten of tools voor nodig. ‘Gewoon lekker en gezond’ dus. Ik heb ook een aantal volledige weekmenu’s inclusief boodschappenlijst toegevoegd. Handig voor weken waarin je weinig tijd of inspiratie hebt, of voor als je gewoon even wat hulp kunt gebruiken.

“Lekker, makkelijk en gezond voor elke dag! Precies het kookboek waar ik zelf naar op zoek was.”